Covid-19-säkra möten

Coronasäkra konferenser hos oss på Stufvenäs

Den här våren kommer tyvärr inte bli som vanligt. Vi längtar efter att få träffas och ha fysiska möten igen. Men restriktionerna gör att vi kommer få leva med fysisk distansering ett tag till. Vi vet att säkerhet och trygghet alltid kommer i främsta rummet. Men vi vet också att vi tar vårt ansvar för att minska smittspridningen och för att ni ska kunna mötas tryggt och coronasäkert hos oss. Framförallt vet vi att vi inte ska underskatta den kreativitet och glädje som uppstår i det fysiska mötet mellan människor.

Generösa avboknings- och ombokningsregler

Vi har justerat våra avboknings- och ombokningsregler för nya konferensbokningar som görs mellan perioden 2020-11-01 till 2021-06-30. Du kan avboka din konferens fram till 7 dagar före ankomstdagen. Enligt våra tillfälliga ombokningsregler kan du justera din konferens fram till 24 timmar före ankomst med en maxgräns på 20% av bokningen.

Avskilda möten

Hos oss finns möjligheter för helt avskilda möten för din grupp, både med och utan övernattning. Du kan också välja att dela upp gruppen i flera olika lokaler på samma anläggning. Vi försöker i största möjliga mån att sprida våra konferensgrupper så att inte trängsel uppstår vid fika, lunch och middag.

Anpassade måltider

Maten kan serveras i avskilda matsalar om ni önskar eller i den möteslokal ni har för dagen. Vi har skapat mer utrymme mellan borden i våra matsalar för att minska smittspridningen. Detta gäller både frukost, lunch och middag. Hos oss finns också möjligheten att skapa en annorlunda måltidsupplevelse utomhus.

Förändrade städrutiner

Vi har utökade städningsrutiner av allmänna utrymmen med fokus på vred, handtag, knappar m m. Handsprit på toaletter, reception och allmänna ytor. Pennor och block har samlats in och förvaras utanför konferenslokalerna där de spritas efter varje konferens. Fjärrkontroller och annan teknisk utrustning som kan vidröras spritas mellan bokningar. Vi utför extra städning av konferenslokalerna och mötesrummen mellan grupperna och i pauserna.

Walk & Talk

Vi rekommenderar er att göra en del av konferensen utomhus. Många diskussioner kan göras till fots och ofta blir vi mer kreativa när vi rör på oss. Ta med er fikat på promenaden i våra vackra omgivningar längs Naturslingan, till Stufvenäseken eller Örarevet.

Skärpta regler för anställda och leverantörer

Vi tillämpar Folkhälsomyndighetens riktlinjer och restriktioner. Vi uppmanar all personal att stanna hemma eller skickas hem vid eventuella tecken på sjukdom.

Teknik för distansmöte

Naturligtvis finns också tekniken för att stödja alla typer av möten, exempelvis hybridmöten där man kan välja att delta på distans eller på plats.

Sittning

Fråga efter så kallad “coronasittning” med glesare möblering mellan stolarna för att enklare kunna hålla avstånd. Hos oss finns möjlighet att vissa delar av mötet hålls utomhus exempelvis som promenadmöten eller vid fikapauserna?

Övernattning

Om mötet är med övernattning så kan ni uppge i er bokningsförfrågan att ni vill boka enkelrum för alla deltagare som en extra trygghet.

Eget ansvar

Till sist, men absolut inte minst, glöm inte att påminna deltagarna om sitt eget ansvar att tvätta händerna, hålla avståndet och stanna hemma om de är sjuka.

Skapa konferensförfrågan här

Möten över 50 personer – vad gäller?

Det är en vanlig missuppfattning att möten och konferenser över 50 personer inte är tillåtna. Det stämmer inte. Slutna möten och konferenser som arrangeras av företag eller organisationer räknas inte som allmänna sammankomster och omfattas därför inte förbudet.
Här är svaren på några av de vanligaste frågorna:

Vad menas med en allmän sammankomst?

En allmän sammankomst är tydligt definierad i lag, och avser exempelvis en demonstration, föreläsning, samling för religionsutövning, en teater, konsert eller en biografföreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den.

Kan ett möte eller konferens på en mötesanläggning räknas som en allmän sammankomst?

– Nej.
Hotell- och mötesanläggningar omfattas inte av ordningslagen, utan istället av de trängselregler som Folkhälsomyndigheten beslutat om. Alltså att hålla avstånd till varandra, duka luftigare och att säkerställa så att det inte blir köbildning runt barer och bufféer. Vi har vidtagit nödvändiga åtgärder och många har gått mycket längre än så för att förhindra smittspridning.

Är det okej att arrangera möten och konferenser med fler än 50 personer?

– Ja.
Möten och konferenser för grupper större än 50 personer är tillåtna om de inte är fritt tillgängliga för allmänheten. Exempelvis får ett företag ha ett möte för sina 70 anställda. Naturligtvis gäller fortfarande rekommendationerna att tvätta händer och att tänka på social distans och att stanna hemma om man är sjuk.

Hur många konferensdeltagare får företag samla till slutna möten hos oss?

När den nya pandemilagen trädde i kraft förra veckan, väcktes många frågetecken kring hur den påverkar reglerna kring företagens egna konferenser. Här reder vi ut vad som gäller:

Eftersom hotell- och konferensverksamhet redan regleras av smittskyddslagen, och serveringsställen även av alkohollagen, påverkas hotell- och konferensanläggningar normalt inte av den nya pandemilagen. 

Det innebär att företag, föreningar och andra privata sammanslutningar precis som tidigare får arrangera möten för slutna sällskap på hotell- och konferensanläggningar med fler än åtta deltagare.

Om allmänheten har tillträde till mötet, konferensen, seminariet eller liknande, är det dock att betrakta som en allmän sammankomst. Därmed gäller fortsatt begränsningen till max åtta deltagare.

Vi säkerställer att smittskyddslagen, alkohollagen och andra regler följs hos oss och att vår åtgärdsplan för att stoppa smittspridning av Covid-19 följs.

Meet n' Joy

Uppstart, nystart, takeoff, omstart, avspark eller kickoff? Ni kan kalla det vad ni vill, men vi har valt att kalla det Meet n’ Joy. Förvisst kommer 2020 bli ett magiskt bra år?

Läs mer om

Senaste tekniken i våra flexibla lokaler

Vi har sammanlagt 8 konferenslokaler samt 6 grupprum i varierande storlekar från 1-220 personer. Samtliga lokaler är utrustade med senaste tekniken:

  • LCD-projektor
  • Ljudanläggning

Läs mer om

Välj ett av våra kompletta paket

Vi erbjuder en konferensanläggning i naturskön omgivning precis intill Kalmarsund. Här finns alla möjligheter att skapa ett lyckat och givande möte. Vi har olika färdiga konferenspaket ni kan boka, men vi skräddarsyr gärna ett paket efter era önskemål.

Läs mer om

Business + Pleasure = Bleasure

Vi tror starkt på kombinationen av nytta och nöje. Därför har vi skapat ett paket för dig som är här hos oss på konferens. Det ger dig möjligheten att stanna kvar ett eller flera dygn efter avslutad konferens med en kollega, vän eller din partner.

Läs mer om

Konferensfika by Stufvenäs Gästgifveri

Vi vet hur viktigt kaffet är för många. För alla oss som inte kan tänka klart före den första koppen kaffe på morgonen. Därför ser vi till att det alltid finns en kopp riktigt gott kaffe för våra gäster.

Vi brygger vårt kaffe på färskt, rent och klart vatten från vår egen brunn vilket ger dess utsökta smak och fylliga arom. Vårt kaffe är ett smakrikt kvalitetskaffe bryggt av 100% hållbart certifierade Arabicabönor från Arvid Nordqvist. Vi är stolta över att varje kopp kaffe du dricker hos oss är 100% klimatkompenserat och bidrar till att det planteras nya träd i avskogade områden i kaffeodlade länder.

Men det är inte bara kaffet som är viktigt, utan det som sker över en kopp kaffe. Fikapausen är kvalitetstid med kollegorna, familjen eller vännerna. Det är då vi skapar kreativa strategier, de bästa idéerna och kanske de hållbaraste relationerna.

Vår svenska fika är ett välkänt begrepp. Vi minns farmors eller mormors stora kalas med sju sorters kakor, bullar, rulltårtor och andra godsaker. För oss på Stufvenäs är det viktigt med traditioner, men gärna med en känsla av vår tid. Därför dukar vi kaffebordet till kalas varje dag med något för alla smaker. Vi blandar friskt mellan nyttigheter och mindre nyttiga tilltugg. För vi är alla värda att unna oss något gott ibland eller hur?

Låt er väl smaka!

Kranmärkt vatten

Vår konferensavdelning är kranmärkt! Det innebär att vi tar ställning för en bättre miljö genom att vi serverar och dricker färskt, nyttigt och lokalproducerat kranvatten från vår egen brunn istället för förpackat vatten.

Inga förpackningar betyder inget avfall, inga transporter och inga utsläpp!

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten istället för förpackat vatten.

Våra aktuella erbjudanden

27 juni-15 augusti

Från 1395:-

27 juni - 15 augusti

Från 3990:-

Bokningsvillkor

Avbokningsregler för konferens & övriga gruppbokningar​

Fram till 4 veckor innan ankomst: Ingen debitering
4-2 veckor innan ankomst: 75% av det avtalade priset
Mindre än 2 veckor före ankomst: Full debitering

Avbokningen ska ske skriftligt till oss.

Inhyrda tjänster​

För inhyrda tjänster som exempelvis aktivitetsbolag, artister och transporter gäller ej Stufvenäs Gästgifveris avbokningsregler utan underleverantörens avbokningsregler.