Sveriges naturligaste mötesplats?

Så mycket mer än bara konferens

Hos oss finns det alla möjligheter till att skapa en energifylld och kreativ konferens, möte eller kickoff.  Inne och ute. Här finns bra lokaler, god mat, gott kaffe, sköna sängar och konferensaktiviteter att förgylla dagen med. De flesta aktiviteter kan ni göra på egen hand och planera in efter eller under konferensen.
Våra duktiga medarbetare i receptionen hjälper er gärna med att boka,
svara på frågor och skräddarsy så er vistelse blir den bästa!

Stufvenäseken

Ta en promenad och upplev den magnifika Stufvenäseken som är cirka 800 år. Enligt Länsstyrelsen är eken Smålands näst största med sin omkrets på 9,7 meter. Stigen till eken slingrar sig genom den vackra ädellövsskogen och passerar flera olika trädslag på vägen. Stigen är utrustad med sittbänkar för att kunna slå sig ner och njuta av naturen en stund.

På vägen kan ni lösa vårt gps-quiz och svara på frågor om skogens träd. Vem kan mest om träd?

After Business

Med vår After Business får ni njuta av dryck, lyxig charktallrik, snacks och varandras sällskap i vår Cocktaillounge efter avslutad konferens. Med lite härlig loungemusik i bakgrunden kan ni sätta tonen inför kvällens middag.
Ni väljer själva om ni vill ha dryck med eller utan alkohol.

Kanot

Att sakta glida fram på vattnet i Kalmarsund och njuta av stillheten och tystnaden är den totala naturupplevelsen. Bli inte förvånad om en säl dyker upp i vattnet för att hälsa när du paddlar bland öarna i Värnanäs skärgård. 

Aktiviteten måste förbokas i god tid. Max 10 personer kan paddla samtidigt.

Pris 2 750:- exklusive moms

I priset ingår karta, 5 kanoter, paddlar och flytvästar, samt en kort genomgång hur man paddlar kanot.

Historisk smakvandring

Under en guidad vandring i Stufvenäs kustmiljö får ni uppleva de natursköna omgivningarna och samtidigt lära er mer om Stufvenäs och områdets spännande historia. Längs vägen får ni smaka på några godbitar som är hämtade från historien, kulturarvet och naturen runt Stufvenäs.
Vandringen tar vanligtvis runt en timme men kan anpassas efter sällskapet, i hur långt och var i naturen vi vandrar. Oömma promenadskor och kläder efter väder är bra att ha på sig.
 
Bokningen måste göras 72 timmar innan ankomst. Eventuella avbokningar utan kostnad ska ske senast 7 dagar innan ankomst. Vid frågor om er bokning kontakta Stufvenäs Gästgifveri på 0486-219 00.

Skogscykling

I skogarna runt Stufvenäs finns det flera stigar och skogsvägar som är härliga att cykla. Vill ni testa på att cykla mountainbike så har vi ett gott samarbete med MTB Södermöre som kan guida er på fina slingor i området.  Annars har vi olika turförslag och kartor för lite härlig skogscykling.
 
Vi har 10 st MTB-cyklar i olika storlekar för uthyrning. Kontakta receptionen för bokning och offert.

Stufvenäs Spa

Varva ner efter konferensen med en skön avkopplande stund på spa före middagen. Här finns pooler, relax och bastu. 
 
Spaentré är gratis för våra övernattande konferensgäster i mån av plats.
 
Boka gärna till en behandling hos någon av våra duktiga spaterapeuter.

Stufvenäs Vinkällare

Välkommen ner till After Business i vår mysiga vinkällare med sin unika historia och en gedigen vinlista. Här kan ni njuta av ett gott glas vin innan middagen.

Eller boka en vinprovning tillsammans med en av våra duktiga sommelierer. Vi kan erbjuda följande provningar:

 • MAT & VIN I KOMBINATION
  Vi provar fyra viner i väntade och oväntade smakkombinationer med olika tilltugg. 
 • VINPROVNING
  Vår sommelier bestämmer viner utifrån det tema ni har valt. Välj mellan Frankrike, Italien eller Mousserande & Champagne

 

Pris 3 960:- exklusive moms för 1-10 personer, deltagare därutöver 396:- per person.

The edible country

En annorlunda småländsk och smakfull måltidsupplevelse i naturen. Tillsammans med en av våra duktiga kockar lagar ni mat, lyssnar på historier om Stufvenäs och upptäcker saker som går att äta i skogens skafferi.
 
Pris 2 396:- exklusive moms per person
 
Kan bokas av grupper på 4-12 personer. I priset ingår endast lättdryck. Men ni kan välja till annat dryckespaket.
 

Småländska drinkar

En unik småländsk dryckesupplevelse tillsammans med kollegorna i vår utebar vid Kalmarsund. Här får ni smaka olika drinkar som en av våra duktiga bartenders blandar av lokala spritsorter. En rolig och annorlunda aktivitet innan middagen. Går att boka även alkoholfritt. 

Pris 7 160:- exklusive moms för 1-10 personer, deltagare därutöver 556:- per person.

Golf

Möre GKs fina 18 hålsbana ligger bara 3 km från oss. Spela härlig golf och avsluta med en After Golf i vår restaurang. Vi har samarbete med fler golfbanor om ni vill spela flera olika banor under er vistelse hos oss.

Naturfys eller skogslugn

Enkel och funktionell träning, inspirerad av olika träningsformer, utomhus och med naturen som redskap. En träning som är enkel att anpassa för den egna dagsformen och som passar alla åldrar med både styrka och kondition. Passen är cirka 60 minuter. Inga förkunskaper krävs.

 • EKEN
  Fysträning kombinerat med styrkeövningar och stretch längs skogsvägen. Vi utgår från Stufvenäs Gästgifveri till eken. Total sträcka ca 1 km.
 • STRANDEN
  Fysträning kombinerat med styrkeövningar och stretch på stranden. Vi utgår från Stufvenäs Gästgifveri till Fulviks sandstrand. Total sträcka ca 2 km.
 • SJÖBODEN
  Cirkelfys med styrka och avslutande stretch på gräset vid Kalmarsund och vår sjöbod.
 • SKOGSLUGN

  Ett avstressande pass med lugna rörelser och fokus på andningen under en avslappnad promenad i Stufvenäs omgivning. 

Pris 1 000:- exklusive moms för 1-10 personer, deltagare därutöver 50:- per person.

Walk & talk

Stufvenäs ligger i ett naturskönt och historiskt område med flera olika vandringsslingor. Perfekt för en vandring eller ett gruppmöte till fots. Vill ni ha med er fika eller lunch på vägen så ordnar vi det.

Naturslingan

Naturslingan är 1,6 km och har en tipspromenad ni kan lösa på vägen. Vi kan också byta till era egna frågor eller fysövningar för den hurtiga gruppen.

Vi har reflexvästar och pannlampor att låna ut så låt inte mörkret stoppa er.

Pris 500:- exklusive moms för byte till en av våra tipspromenader eller fysövningar eller 1 000:- exklusive moms för byte och utskrift/laminering av er egen tipsrunda.

Utmed Naturslingan finns också Holkutmaningen med sina kluriga, tänkvärda och roliga uppdrag. En aktivitet som handlar mer om teamkänsla, än snabbhet och prestation, som passar alla.

Fulviks badplats

Under den varmare årstiden kan det vara skönt att avsluta mötesdagen med ett dopp i Kalmarsund. Fulviks badplats ligger bara 10 minuters promenad från Stufvenäs och erbjuder långgrunda och härliga sandstränder.

Sälsafari

Vandra till Gransö och spana efter säl. Utanför Stufvenäs finns Värnanäs sälskyddsområde som sträcker sig över skär och grynnor ett par km ut. Här finns den största populationen av knubbsäl i hela Östersjön.

Kodjakten

15 koder är gömda på olika platser i Stufvenäs vackra omgivningar. Första koden i receptionen visar nästa plats du ska hitta, när du hittat nästa kod visar den dig en ny plats. Så fortsätter ni tills ni har besökt alla 15 platserna. Kodjakten är knappt två kilometer och avslutas i direkt anslutning till gästgiveriet.

Kodjakten är en rolig aktivitet, som ni genomför på egen hand , där ni får jobba i lag och använda er samarbetsförmåga.

Pris 4 995:- exklusive moms.

Matlagnings- & dryckeskurs

Ni delas upp i två grupper. Den ena gruppen börjar med att laga er trerätters middag tillsammans med våra kockar inne i restaurangköket. Den andra gruppen följer med en av våra sommelierer ner i lilla vinkällaren. Där får ni lära er mer om mat och dryck i kombination, samt prova passande drycker (med eller utan alkohol) till middagen. Efter en stund byter ni plats. En rolig och lärorik eftermiddag som svetsar samman gänget.

Pris 6 950:- exklusive moms för 1-10 personer, deltagare därutöver 695:- per person.

I kursen ingår förutom aktiviteten ett kockförkläde per person. Kuvertpriset på maten och drycken tillkommer.

Musikunderhållning

SÅ KAN DET BARA INTE LÅTA

En musiktävling som inte kräver annat än ett gott humör. Här har vi sett det blygaste blyge sjunga solo redan efter några minuter. I ett högt tempo tar Ulf “Bitte” Appelqvist hand om er och ger er en musikalisk resa med musik från alla möjliga genrer.

Begär offert!

Fotoutmaningen

En rolig aktivitet där teamet får i uppdrag att med hjälp av qr-koder hitta platser på Stufvenäs och fota sig på platsen. Bilderna redovisas i en gemensam messenger-grupp och ni poängsätter bilderna tillsammans efteråt, samt diskuterar samarbetsförmågan och tillvägagångssättet i de olika grupperna.

Ni genomför aktiviteten på egen hand med hjälp av instruktioner vi tillhandahåller.

Pris 1 495:- exklusive moms.

Padel

Tillsammans med Bergkvara Padel kan vi erbjuda er en garanterat svettig och rolig aktivitet i padelhallen. Americano-turnering, nybörjarlektion eller eget spel. Vi anpassar och skräddarsyr aktiviteten efter era önskemål.

Americano-turneringen är lämplig för 8-12 personer.

Pris 1 690:- exklusive moms.

I priset ingår 30 minuters genomgång av regler, lån av rack och bollar.

Skicka konferensförfrågan