Upplev vår fina

Vinkällare

Välkommen till Stufvenäs vinkällare. En nationellt erkänd källare som byggdes 1990 av gästgifveriets grundare Sigvard Johansson.

Under 17 års tid byggde Sigvard upp denna skatt som till slut bestod av närmre 6 000 buteljer med ett marknadsvärde i dagens prisnivåer på närmre 30 000 000 kr där rariteter såsom Chateau Lafite-Rothschild från 1900, Chateau Pétrus från 1949 och Chateau Margaux från 1878 trängdes.

Vinkällaren har fått flera fina utmärkelser genom åren, bland annat har Wine Spectator delat ut Best Award of Excellence 11 gånger under åren 1995-2006. Källaren har även tilldelats diplom för Sveriges förnämsta restaurangvinlista av Svenska Vinakademien 1997 och priset som årets vinlista av Munskänkarna 2004.

I september 2007 skedde en uppmärksammad vinstöld där ett antal okända personer tog sig in i vinkällaren och stal alla flaskor av värde. En stor belöning har utfästs till den som kan lämna information som får tjuvarna fällda. Men ingen har dömts eller gripits för brottet.

Därefter hade källaren fallit i glömska och tillgängligheten för våra gäster var nästan obefintlig. Vinkällaren har befunnit sig i en lång vila och nu är det dags att vi väcker den till liv. Lugnt och metodiskt vill vi återskapa en vinlista som intresserar och attraherar och samtidigt ökar vi tillgängligheten för våra gäster som vill uppleva en fantastisk vinkällare fylld med mycket historia och riktigt bra viner. Vår vinlista blev 2022 tilldelad Wine Spectators utmärkelse Best of Award of Excellence och dessutom listad i Star Wine List. 2020 belönades vår vinkällare med fyra vinklasar av Munskänkarna 2020. Vilket vi ser som fina erkännanden på att vi är på rätt väg.

Vinprovning

Håll utkik efter våra öppna vinprovningar tillsammans med någon av våra duktiga sommelierer. 

Se våra evenemang här!

Småländska drinkar

En unik småländsk dryckesupplevelse tillsammans med kompisarna, kollegorna eller familjen i vår utebar vid Kalmarsund. Här får ni blanda drinkar och smaka olika lokala drycker. Går att boka både med alkohol och som alkoholfritt. En rolig och annorlunda aktivitet innan middagen.

Läs mer här!