Besök vårt härliga

Café Brygghuset

Njut av sommaren, skön musik, gott kaffe, hembakade smörgåsar och bakverk, glass och lokalproducerat i vårt härliga sommarcafé!

Stufvenäs har en lång och spännande historia. I det gamla brygghuset som står på framsidan i vår trädgård har vi ett sommarcafé som har det självklara namnet Café Brygghuset.

I mitten av 1900-talet brinner flera av byggnaderna på Stufvenäs ner i ett blixtnedslag. Kvar blir huvudbyggnaden och brygghuset. Brygghuset användes som grovkök. Här tvättade man, redde upp slakten när man slaktat grisen, kokte “grisapotatis” (potatis till grisfoder) och bakade i bakugnen. Eftersom Brygghuset på Stufvenäs är äldre än 1855 har man säkerligen, som namnet säger, bryggt här och med stor säkerhet stod brännvinspannan här inne. Husbehovsbränningen förbjöds 1855.

Nu bjuder Brygghuset på skönt häng med jazziga toner både i vår trädgård eller inomhus. Här finns vårt duktiga köksteams bakverk och läckerheter under vår egen kvalitetsmärkning ”Made by Stufvenäs”. Vi har också noga och med kärlek valt ut några av de bästa produkterna från lokala producenter som vi valt kalla ”Close by Stufvenäs”. 

Vårt småländska naturkaffe rostat hos Balck Coffee i Kalmar, svalkande glassar från Grenna Glass, fudge och karameller från Konfektyrfabriken,  våra egna underbara praliner och alldeles fantastiska bakverk, våfflor, ostkaka och marmelader förpackade i en unik miljö gör detta till ett av sommarens bästa besöksmål. Vi bjuder er på en upplevelse för alla sinnen!

Café Brygghuset har öppet 23 juni – 11 augusti, alla dagar kl 11-17. Är du fikasugen på andra tider finns det alltid kaffe och kaka att köpa inne i gästgifveriet. Varmt välkomna!