fbpx

Besök vårt härliga

Sommarcafé

Njut av sommaren, skön musik, gott kaffe, hembakade smörgåsar och bakverk, glass och lokalproducerat i vårt härliga sommarcafé!

Stufvenäs har en lång och spännande historia. I det gamla brygghuset som står på framsidan av vår trädgård har vi öppnat ett sommarcafé som självklart fick namnet Café Brygghuset.

I mitten av 1900-talet brinner flera av byggnaderna på Stufvenäs ner i ett blixtnedslag. Kvar blir huvudbyggnaden och brygghuset. Brygghuset användes som grovkök. Här tvättade man, redde upp slakten när man slaktat grisen, kokte “grisapotatis” (potatis till grisfoder) och bakade i bakugnen. Eftersom Brygghuset på Stufvenäs är äldre än 1855 har man säkerligen, som namnet säger, bryggt här och med stor säkerhet stod brännvinspannan här inne. Husbehovsbränningen förbjöds 1855.

Nu bjuder Brygghuset på skönt häng med jazziga toner både i vår trädgård eller inomhus. Här finns våra kockars läckerheter under vårt eget varumärke ”Made by Stufvenäs”. Vi har också valt ut några av de bästa produkterna från lokala producenter som vi valt kalla ”Close by Stufvenäs”. En kvalitetsmärkning för våra gäster.

Kaffe från Balcks Coffee i Kalmar, fudge och praliner från Brobergs Konfektyr på Öland, glass från Björketorps Gård i Blekinge och våra egna alldeles fantastiska bakverk, marmelader och safter förpackade i en unik miljö gör detta till ett av sommarens bästa besöksmål. Vi bjuder er på en upplevelse för alla sinnen!

Café Brygghuset är öppet alla dagar kl 11-16 till 11 augusti 2019. 

Upplev vårt traditionella

Julbord på Stufvenäs

När vintermörkret lägger sig är det en upplevelse att mötas av ett upplyst Stufvenäs. Vi dukar upp ett klassiskt julbord med småländska delikatesser i ett julpyntat hus med tända ljus och sprakande brasor.

Unna dig en underbar

Julbordsweekend

Upplev ett redigt småländskt julbord med dans och övernattning. Välkomstkaffe med hembakat kl 15.00. Glögg, julbord med dans till DJ Bitte kl 18.00. Logi & frukostbuffé.