Vi bryr oss!

Hållbart Kaffe, Hembakad fika & Konferens

Vi vet hur viktigt kaffet är för många. För alla oss som inte kan tänka klart före den första koppen kaffe på morgonen. Därför ser vi till att det alltid finns en kopp riktigt gott kaffe för våra gäster.

Men vi vet att det inte bara är gott kaffe som är viktigt, utan det viktigaste är det som sker över en kopp kaffe. För på fikapauserna skapas kreativa strategier, de bästa idéerna och kanske de hållbaraste relationerna.

Hembakat med känsla, kärlek och omsorg

Vår svenska fika är ett välkänt begrepp. Vi minns farmors eller mormors stora kalas med sju sorters kakor, bullar, rulltårtor och andra godsaker. För oss på Stufvenäs är det viktigt med traditioner, men gärna med en känsla av vår tid.

Därför dukar vi kaffebordet till kalas varje dag med något för alla smaker. Vi blandar friskt mellan nyttigheter och mindre nyttiga tilltugg. För vi är alla värda att unna oss något gott ibland eller hur?

Vårt kaffe

Odlat i Brasilien, Rostat i Kalmar

Vi vet hur viktigt kaffet är för många. För alla oss som inte kan tänka ordentligt före den första koppen kaffe på morgonen. Därför ser vi till att det alltid finns en kopp riktigt gott kaffe för våra gäster. 

Därför är vi så glada att kunna servera er ett smakfullt, naturligt och hållbart kaffe. Producerat av kaffebär som odlats med kärlek och omsorg på brasilianska vulkan- sluttningar av Luiz Paulo, importerats och rostats av Balck Coffee. Ett unikt kaffe som bara finns hos oss och som kommer hjälpa er att fatta riktigt bra beslut på er konferens.

Och för varje kopp ni dricker hjälper ni oss, Balck Coffee och Luiz Paulo till en bättre framtid för kaffeodlarna och framtidens kaffedrickare!

Vårt kaffe kommer från Luiz och hans son Gustavo som odlar kaffe på farmen Fazenda Santa de Izabel i Brasilien som andra generationen kaffebönder. Kaffet rostas sedan i Kalmar av Sebastian Balck.

Kaffet odlas på vulkansluttningar som har unika förhållanden för kaffeodling. Den mineralrika jorden, med reservering av regnskog runt odlingarna, ger en unik biotop som resulterar i ett kvalitativt och långsiktigt hållbart kaffe.

Luiz har aktivt valt att endast odla specialkaffe utan bekämpningsmedel. Kaffet som de odlar växer i vulkanjord högt upp i sluttningar vilket gör att kaffet måste plockas för hand. I Brasilien görs det normalt maskinellt och ännu en gång visar Luiz och Gustavo att de sticker ut från industriproduktionen genom att handplocka allt kaffe. Detta ger en mer selekterad kvalitet och genom sluttningarna tillsammans med den bördiga vulkanjorden och delar av regnskogen som fungerar som skuggträd får man fram ett unikt kaffe.

Kraftfullt, sött och krämigt med låg syra som passar utmärkt som espresso eller ett mörkare filterkaffe.

Dessutom tar Luiz ett stort socialt ansvar då 30 familjer arbetar och är beroende av de 33 hektar stora plantagerna. 16 hektar är också atlantisk regnskog.