Vårt kaffe kommer från Luiz och hans son Gustavo som odlar kaffe på farmen Fazenda Santa de Izabel i Brasilien som andra generationen kaffebönder. Kaffet rostas sedan i Kalmar av Sebastian Balck.
Kaffet odlas på vulkansluttningar som har unika förhållanden för kaffeodling. Den mineralrika jorden, med reservering av regnskog runt odlingarna, ger en unik biotop som resulterar i ett kvalitativt och långsiktigt hållbart kaffe.
Luiz har aktivt valt att endast odla specialkaffe utan bekämpningsmedel. Kaffet som de odlar växer i vulkanjord högt upp i sluttningar vilket gör att kaffet måste plockas för hand. I Brasilien görs det normalt maskinellt och ännu en gång visar Luiz och Gustavo att de sticker ut från industriproduktionen genom att handplocka allt kaffe. Detta ger en mer selekterad kvalitet och genom sluttningarna tillsammans med den bördiga vulkanjorden och delar av regnskogen som fungerar som skuggträd får man fram ett unikt kaffe.
Kraftfullt, sött och krämigt med låg syra som passar utmärkt som espresso eller ett mörkare filterkaffe.
Dessutom tar Luiz ett stort socialt ansvar då 30 familjer arbetar och är beroende av de 33 hektar stora plantagerna. 16 hektar är också atlantisk regnskog.