Pressmeddelande

Stufvenäs Gästgifveri bygger ut hotellet med 21 nya rum

juli 5, 2023

Stufvenäs Gästgifveri tog under 2021 sats och skrev en ny, tuffare affärsplan för de kommande fem åren. 2022 blev det bästa året någonsin i anläggningens 35-åriga historia. Redan det första året lyckades ägaren Marcus Thell med sin medarbetare nå omsättningsmålet för 2026.

Men i affärsplanen skrevs ett tydligt mål om att bli Sveriges bästa gästgiveri och det görs inte bara genom att öka omsättningen. Genom ett noggrant och varsamt arbete genomgår Stufvenäs sakta en förflyttning mot något nytt. Med sinne för detaljer och gästupplevelser skapas en ny spännande småländsk upplevelsedestination.

Vi har tillsammans med våra duktiga medarbetare arbetat under de senaste åren med att konceptutveckla destinationen Stufvenäs. Detta har gjorts genom att synliggöra våra unika omgivningar och skapat upplevelsepaketeringar för både dagens målgrupper men framförallt morgondagens, säger Marcus Thell, vd och ägare på Stufvenäs Gästgifveri.

Nu har det blivit dags för Stufvenäs att ta nästa steg i affärsplanen. I början av augusti startar byggnationen av 21 nya hotellrum. Utbyggnaden ökar hotellets rumskapacitet med 50 %. Totalt kommer hotellet ha 73 rum efter utbyggnaden.

Vår första stora investering i den nya affärsplanen blir att öka hotellets rumskapacitet med en ny hotelldel. Den kommer innehålla 21 rum varav 19 dubbelrum, en minisvit och hotellets största svit på 60 kvm med stor balkong och havsutsikt, berättar Marcus.

Byggnationen startar vecka 32 och är klar för de första gästerna att checka in i slutet av juni 2024. Totalentreprenör är Svensk Entreprenad AB och den totala investeringen i detta första skede är cirka 25 miljoner kronor.

Detta är den största investeringen i Stufvenäs Gästgifveris 36-åriga historia, vilket känns fantastiskt roligt. Det här är precis vad vi behöver. Vi har dubblerat vår beläggning sedan 2019 och får ofta tacka nej till större konferenser och grupper för att vi redan är fullbelagda. Detta ger oss mer kraft framåt, skapar arbetstillfällen, gör oss till en attraktivare arbetsgivare och en bättre gästupplevelse, säger Marcus.

Men det finns fler investeringar att vänta i Stufvenäs affärsplan. Inom kommande år kommer både spaavdelningen och restaurangen byggas ut för att möta framtidens gäster. Dessutom ska en renovering påbörjas av hotellets övriga 47 rum.

Totalt sett räknar vi med att investera cirka 70 miljoner kronor under kommande år för att skapa de förutsättningar som krävs för att bli Sveriges bästa gästgiveri, avslutar Marcus.

FAKTA:

Totalentreprenör: Svensk Entreprenad AB
Byggstart: 7 augusti 2023
Total yta: 800 kvm
Antal rum: 21
Antal sviter: 2
Första incheckning: 28 juni 2024
Projektsida: https://stufvenas.se/hotell-nybyggnation/

För mer information kontakta Marcus Thell på 0708-77 37 11 eller marcus@stufvenas.se.