Där historia möter framtid

En modern idyll

Sommaren 2024 inviger vi vår nya del av Stufvenäs Gästgifveri. Vill du vara först med erbjudanden och nyheter kring utbyggnaden?

Vill du besöka oss innan lanseringen av nya rummen? Se våra aktuella paket just nu.

Historisk charm och modern lyx

Upplev en modern idyll där historia möter framtid i vår nybyggda anläggning, stolt presenterande 21 nya rum. I varje rum, där lyx och avkoppling är i fokus, har vi noggrant valt hållbara och lokala material för att skapa en harmoni mellan tradition och modernitet, samt en unik kombination av elegans och miljömedveten design.

Föreställ dig att vakna upp i ett av våra vackra rum, med havets brus, ängarnas stillhet och den småländska tallskogens majestätiska skönhet precis utanför. Vår anläggning erbjuder inte bara en flykt från vardagen, utan en inbjudan till en avkopplande och magisk vistelse.
Hos oss kan du koppla av i en miljö som hyllar det bästa av två världar. Den tidlösa skönheten i vår småländska natur och det allra senaste inom modern bekvämlighet och design. 

Unika sviter

Våra sviter är designade för att ge dig en känsla av lyx och avskildhet, medan du fortfarande kan känna närheten till naturen. Upplev havets lugnande närvaro, blicka ut över de frodiga ängarna eller utforska den småländska tallskogen. Hos oss är naturen inte bara en vy, den är en del av din vistelse.

Vi har skapat en plats där varje detalj är tänkt för din komfort och välbehag, en plats där du kan koppla av och återuppliva själ och sinne. Välkommen till en plats där lyx möter hållbarhet, och varje ögonblick blir ett minne för livet.

“Detta är den största investeringen i Stufvenäs Gästgifveris 36-åriga historia, vilket känns fantastiskt roligt. Detta ger oss mer kraft framåt, skapar arbetstillfällen, gör oss till en attraktivare arbetsgivare och en bättre gästupplevelse.”

– Marcus Thell, VD & Ägare

Spaupplevelse vid Kalmarsund

Den nya moderna delen av Stufvenäs Gästgifveri är designad med omsorg. Arkitekturen är stilren med stora fönster som bjuder in det naturliga ljuset och ger gästerna en spektakulär utsikt. Byggnaden är utformad med respekt för platsens historia och kulturella arv, och materialvalen speglar det lokala hantverket. Gästerna kommer fortfarande att kunna njuta av den varma och inbjudande känslan Stufvenäs Gästgifveri så länge varit känd för.

Vill du vara med och tävla om en natt i Stufvenässviten? Gå med i Friends of Stufvenäs idag!

Svenskt Hantverk

I vår nya hotellbyggnad har vi valt ut vackra textilier från Mimou, tack vare deras exceptionella hantverk och hållbara filosofi. Mimou, ett svenskt varumärke, står för heminredningsprodukter som är omsorgsfullt tillverkade med noga utvalda material och en kärlek till detaljer. Deras lågmälda formspråk och välgjorda föremål harmonierar perfekt med vårt hotells estetiska och hållbarhetsmål.

Noga utvald inredning

Ett exempel på deras unika produkter är kuddarna tillverkade av äldre linnehanddukar, återfärgade med GOTS-certifierade pigment i Sverige. Baksidan av dessa kuddar är gjord av överskottstyg, vilket speglar Mimous engagemang för hållbarhet genom återanvändning av material. Varje kudde är unik, med variationer i utseende och färgnyanser, vilket tillför en autentisk och personlig touch till våra hotellrum. Dessutom är alla kuddar sydda lokalt i Ronneby och inkluderar en välfylld innerkudde av Oeko-Tex® certifierad andfjäder.

Genom att välja Mimou bidrar vi inte bara till en vacker och inbjudande inredning, utan också till en mer hållbar och ansvarsfull hotellverksamhet. Deras produkter är inte bara vackra tillägg till våra utrymmen, utan de representerar också en investering i hållbarhet och svensk hantverkstradition.

Detaljer av tradition och karaktär

I vår nya hotellbyggnad har vi valt att använda Örsjö Belysnings vackra lampor för att de inte bara belyser rummen och är närproducerade, utan också berättar en historia. Örsjö, en by i Småland, är mer än bara ett namn; det är platsen där denna familjeägda verksamhet började sin resa för över 75 år sedan. De har alltid prioriterat lokal, småskalig produktion och hantverksskicklighet, vilket resulterar i belysning som är unik och fylld med kvalitet och karaktär.

Varje Örsjö-lampa är ett konstverk, skapat med en kombination av traditionella tekniker och modern design. Genom att arbeta med framstående skandinaviska designers som Jonas Bohlin och Matti Klenell, har Örsjö Belysning skapat uttrycksfulla och hållbara lampor som kompletterar vårt hotells atmosfär och arkitektur på ett oöverträffat sätt.

Deras engagemang för hållbarhet, från användning av hållbara material till deras ISO-certifierade ledningssystem, är i linje med vårt hotells strävan att minska miljöpåverkan. Örsjö Belysnings lampor är inte bara belysning; de är symboler för hantverkstradition, kvalitet och hållbar design. Det är därför vi har valt dem för att lysa upp vår nya hotellbyggnad, för att skapa en miljö som är både lyxig och medveten.

Snabb fakta

Totalentreprenör: Svensk Entreprenad AB
Byggstart: 7 aug 2023
Total yta: 800 kvm
Antal rum: 21
Antal sviter: 2
Första incheckning: 28 juni 2024

Gå med i Friends of Stufvenäs

Få erbjudanden från Stufvenäs Gästgifveri tillsammans med nyheter om nybyggnationen.