Pressmeddelande

Stufvenäs Gästgifveris vinkällare får dubbla utmärkelser

juli 28, 2020

 Stufvenäs Gästgifveris vinkällare är en nationellt erkänd källare som byggdes 1990 av gästgifveriets grundare Sigvard Johansson. Under 17 års tid byggde Sigvard upp denna skatt. I september 2007 skedde en uppmärksammad vinstöld där ett antal okända personer tog sig in i vinkällaren och stal alla flaskor av värde. 

Därefter har vinkällaren befunnit sig i en lång vila och under det sista året har det nu påbörjats ett arbete med att väcka den till liv. Lugnt och metodiskt har det återskapats en vinlista som intresserar och attraherar. Samtidigt har tillgängligheten ökat för de gäster som vill uppleva en fantastisk vinkällare fylld med mycket historia och riktigt bra viner. 

Därför har nu Stufvenäs Vinkällare tilldelats Munskänkarnas högsta utmärkelse. Syftet och ändamålet med Munskänkarnas Vinkrogar och vinbarer är att ge vinintresserade ett bättre, bredare och mer prisvärt vinutbud på landets restauranger. De krogar och vinbarer som uppfyller Munskänkarnas kriterier får utmärkelsen 1, 2, 3 och 4 druvklasar. 

Den andra utmärkelsen är från Wine Spectator som varje år listar världens bästa vinlistor i tre kategorier. Stufvenäs har historiskt sett blivit listade elva gånger, nu har vi fått vår tolfte utmärkelse. 

– Vi är oerhört stolta att vår vinlista har blivit belönad med både fyra druvklasar av Munskänkarna och Wine Spectators utmärkelse Award of Excellence, vilket vi ser som två fina erkännande att vi är på rätt väg, säger Toni Berg, restaurangchef. 

 För mer information, var vänlig kontakta Toni Berg, restaurangchef, 0486-219 04 eller Marcus Thell, vd, 0486-219 01.