Pressmeddelande

Sommelierutbildning startar på Stufvenäs

september 28, 2021

Stufvenäs Gästgifveri har tagit initiativet tillsammans med GastroMerit att anordna deras branschunika sommelierutbildning. Detta för att öka kunskapsnivån och kompetensen inom restaurangbranschen.

– Vi har haft svårt att hitta den spetskompetens inom dryckeskunskap som vi behöver för att fortsätta utveckla vår vinkällare. Med tanke på den stora kompetensbrist som uppstått i hotell- och restaurangbranschen efter coronapandemin känns detta extra viktigt att vi kan bidra till kompetensförsörjning inom området, berättar Marcus Thell, vd på Stufvenäs Gästgifveri.

Stufvenäs Gästgifveri har en anrik vinkällare som prisats av både Munskänkarna och Wine Spectator. Visionen med vinkällaren och vinutbudet är att erbjuda gästerna bra och spännande mat- och dryckeskombinationer.

– Vår ambition med vår vinkällare och utbud kräver välutbildade sommelierer. Därför känns det extra roligt att kunna utbilda våra egna medarbetare på hemmaplan och samtidigt erbjuda kollegor i branschen möjligheten till en av Sveriges bästa sommelierutbildningar, fortsätter Marcus.

Utbildningen sträcker sig över en termin. Föreläsarna är till stor del yrkesverksamma sommelierer med erfarenhet från några av världens bästa restauranger.

– Vi ser så mycket fram emot att sätta igång! Vi vet att utbilda sin personal är en viktig nyckel till att motivera och få behålla den. Vi har sommelierutbildningen i Umeå, Halmstad och Stockholm så att även få utbilda i Kalmar känns både geografiskt rätt, inspirerande och roligt, säger Rosita Wilsson, chef för Martin & Serveras utbildningsverksamhet GastroMerit.

Kreativ ledare för sommelierutbildningen är Totte Steneby, prisbelönt sommelier som bland annat vunnit Nordiska Mästerskapen i Sommellerie. Han har de senaste åren jobbat som dryckesansvarig på Restaurang Portal i Stockholm, samtidigt som han varit brand ambassador för två amerikanska vinerier. Nu arbetar han på Zachys Wine Auctions, ett auktionshus med specialister i bland annat New York, London, Hong Kong och Japan.

Utbildningen startar på Stufvenäs Gästgifveri i februari 2022. Intresset för utbildningen har varit stort bland restaurangerna i regionen och redan nu är flertalet platser bokade.

Mer information om utbildningen.

För mer information, var vänlig kontakta

Marcus Thell, vd Stufvenäs Gästgifveri, 0486-219 01
GastroMerit, gastromerit@martinservera.se, 08- 722 26 00