Pressmeddelande

Småländskt och naturligt när Stufvenäs Spa bygger ut för framtiden

juni 17, 2020

Stufvenäs Gästgifveri har under det senaste året sett en stor ökning på efterfrågan av spaupplevelser. För att kunna möta upp gästernas förväntan kommer Stufvenäs Spa att byggas om och ut under sommaren och hösten 2020.

Stufvenäs Gästgifveri har under det senaste året sett en stor ökning på efterfrågan av spaupplevelser. För att kunna möta upp gästernas förväntan kommer Stufvenäs Spa att byggas om och ut under sommaren och hösten 2020. 

– Vårt nuvarande spa behöver en förnyelse och komplettering för att möta både nya och gamla målgruppers förväntan. Vårt spa har snart 13 år på nacken och behöver byggas ut för att kunna matcha övrig kapacitet i vår verksamhet. Med denna om- och utbyggnaden kommer vi kunna 
fördubbla vår kapacitet i spa, berättar Marcus Thell, vd på Stufvenäs Gästgifveri.

Stufvenäs Spa kommer att byggas ut med ett utespa med uppvärmd utomhuspool som kommer kunna nyttjas av spagäster året runt, duschar och olika relaxytor. Invändigt kommer Stufvenäs Spa renoveras  och byggas om med ny reception, lounge och ett avskilt relaxrum.

– Vi vill skapa en naturlig upplevelse, både inne och ute, med de olika elementen som eld, skog och hav. Här blandas naturliga materialval med modern design för att skapa en stilren och småländsk miljö. Spa är uppritat och konceptualiserat enligt våra önskemål av arkitekter på Tengbom, förklarar Marcus.

– Det här blir ett lyft som gör att vi kan utveckla spaverksamheten. Vi har länge saknat möjligheten att knyta samman ute och inne på ett bra sätt, vilket även har efterfrågats av våra gäster. Nu kommer vi att kunna satsa ännu mer på vår naturfys och andra utomhusupplevelser. Det är också högst sannolikt att vi får flera nya kollegor på spa, säger Cajsa Gröhn, spachef.

Stufvenäs Gästgifveri är nu mitt uppe i processen med att färdigställa alla ritningar och underlag för att så snart som möjligt kunna trycka på startknappen. Förhoppningen är att ombyggnaden invändigt kommer igång under sommaren och allt blir klart utvändigt under hösten 2020.

– Vi gör nu den största investeringen på Stufvenäs Gästgifveri sedan spa byggdes 2007. Vårt mål med investeringen är att ge våra gäster en ännu bättre spaupplevelse. Men också att öka vår kapacitet och kunna ge våra konferensgäster ett mervärde, avslutar Marcus.

För mer information, var vänlig kontakta Marcus Thell, VD, 070-877 37 11.