Evenemang

Café Brygghuset

23 juni

- 11 augusti

Sociala länkar

23 juni

- 11 augusti

Njut av sommaren, skön musik, gott kaffe, hembakade smörgåsar och bakverk, glass och lokalproducerat i vårt härliga sommarcafé!

Caféet har öppet alla dagar kl 11-17 från 23 juni till och med 11 augusti 2024.

Stufvenäs har en lång och spännande historia. I det gamla brygghuset som står på framsidan i vår trädgård har vi ett sommarcafé som har det självklara namnet Café Brygghuset.

I mitten av 1900-talet brinner flera av byggnaderna på Stufvenäs ner i ett blixtnedslag. Kvar blir huvudbyggnaden och brygghuset. Brygghuset användes som grovkök. Här tvättade man, redde upp slakten när man slaktat grisen, kokte “grisapotatis” (potatis till grisfoder) och bakade i bakugnen. Eftersom Brygghuset på Stufvenäs är äldre än 1855 har man säkerligen, som namnet säger, bryggt här och med stor säkerhet stod brännvinspannan här inne. Husbehovsbränningen förbjöds 1855.

Nu bjuder brygghuset på skönt häng med jazziga toner både utomhus i trädgården eller inomhus. Här finns vårt duktiga köksteams bakverk och läckerheter under vår egen kvalitetsmärkning Made by Stufvenäs. Vi har noga och med kärlek valt ut några av de bästa produkterna från lokala producenter som vi har märkt med Close by Stufvenäs.

Vårt småländska naturkaffe rostat hos Balck Coffee i Kalmar, Stufvenäs Honung, godis från Konfektyrfabriken och Sockerbageriet, våra egna bakverk, marmelader, sylt och glass förpackade i en unik miljö gör detta till ett av sommarens bästa besöksmål.

Välkommen att fika på plats eller köp med dig godsaker hem. Vi bjuder er på en upplevelse för alla sinnen!