Evenemang

Café Brygghuset är öppet

26 juni

- 14 augusti

Sociala länkar

26 juni

- 14 augusti

Njut av sommaren, skön musik, gott kaffe, hembakade smörgåsar och bakverk, glass och lokalproducerat i vårt härliga sommarcafé! Caféet har öppet alla dagar kl 11-17 från 26 juni till 14 augusti.

Stufvenäs har en lång och spännande historia. I det gamla brygghuset som står på framsidan i vår trädgård har vi ett sommarcafé som har det självklara namnet Café Brygghuset.

I mitten av 1900-talet brinner flera av byggnaderna på Stufvenäs ner i ett blixtnedslag. Kvar blir huvudbyggnaden och brygghuset. Brygghuset användes som grovkök. Här tvättade man, redde upp slakten när man slaktat grisen, kokte “grisapotatis” (potatis till grisfoder) och bakade i bakugnen. Eftersom Brygghuset på Stufvenäs är äldre än 1855 har man säkerligen, som namnet säger, bryggt här och med stor säkerhet stod brännvinspannan här inne. Husbehovsbränningen förbjöds 1855.

Nu bjuder Brygghuset på skönt häng med jazziga toner både i vår trädgård eller inomhus. Här finns vårt duktiga köksteams bakverk och läckerheter under vår egen kvalitetsmärkning ”Made by Stufvenäs”. Vi har också noga och med kärlek valt ut några av de bästa produkterna från lokala producenter som vi valt kalla ”Close by Stufvenäs”. 

Kaffe från Balcks Coffee i Kalmar, fudge och praliner från Brobergs Konfektyr på Öland, glass från Björketorps Gård i Blekinge och våra egna alldeles fantastiska bakverk, marmelader och safter förpackade i en unik miljö gör detta till ett av sommarens bästa besöksmål. Vi bjuder er på en upplevelse för alla sinnen!