BORTA BRA, HEMESTER BÄST

Sommaren väntar

När det kommer till sommaräventyr är vi smålänningar inte snåla.

Hos oss kan du uppleva många olika äventyr. En del är smakrika, andra är avkopplande och många är till och med gratis. Välkommen att upptäcka fågelkvitter, harmoni och allt sommaren har att erbjuda på Stufvenäs!

Upplev Stufvenäs

Ibland behöver man inte åka långt för att bli rik på fina minnen och starka upplevelser. Här har vi samlat Stufvenäs bästa smultronställen värda att upplevas under sommaren.

The edible country

En annorlunda måltidsupplevelse i naturen. Laga en enklare småländsk måltid själva i naturen vid bordet eller få en unik smakupplevelse tillsammans med en av våra duktiga kockar. Lyssna på historier om Stufvenäs och upptäcker saker som går att äta i skogens skafferi.

Bada så länge du orkar.

Växla sandstranden mot poolhäng med ett glasbubbel och bekväma solsängar i vårt utomhusspa.
 
Med Fulviks badplats och Stufvenäs utomhusspa kan du välja mellan sandstrand eller poolhäng oavsett väder.

Stay’n Play Golfpaket

Möre GKs fina 18 hålsbana ligger bara 3 km från oss. Spela härlig golf och avsluta med en After Golf på vår terrass. Vi har samarbete med fler golfbanor om ni vill spela flera olika banor under er vistelse hos oss.

Café brygghuset

Njut av sommaren och jazziga toner i vår trädgård eller inomhus i vårt café. Här finns vårt duktiga köksteams bakverk och läckerheter under vår egen kvalitetsmärkning ”Made by Stufvenäs”.
 
Vi har noga och med kärlek valt ut några av de bästa produkterna från lokala producenter som vi valt kalla ”Close by Stufvenäs”.
 
Café Brygghuset har öppet alla dagar kl 11-17 från 27 juni till 15 augusti 2021. Varmt välkomna!
 

Söndagslyx

Avsluta veckan på topp och ladda batterierna för den nya veckan som väntar med Söndagslyx!
I paketet ingår avkoppling för alla smaker med spaentré, tvårätters, logi och frukostbuffe!.

Outdoorpaket

I skogarna runt Stufvenäs finns det flera stigar och skogsvägar som är härliga att vandra och cykla. Vill ni testa på att cykla mountainbike så har vi ett gott samarbete med Södermöre MTB som har fina slingor i området.
 

Midsommar på stufvenäs

Fira en traditionell midsommar med oss med sill, jordgubbstårta, midsommarstång och levande musik.

Fulviks badplats

Under den varmare årstiden kan det vara skönt med ett dopp i Kalmarsund. Fulviks badplats ligger bara 10 minuters promenad från Stufvenäs och erbjuder långgrunda och härliga sandstränder.

Sälsafari

Vandra till Gransö och spana efter säl. Utanför Stufvenäs finns också Värnanäs sälskyddsområde som sträcker sig över skär och grynnor ett par km ut. Här finns den största populationen av knubbsäl i hela Östersjön.

Stufvenäseken

Ta en kort promenad och upplev den magnifika Stufvenäseken, som enligt Länsstyrelsen är Sveriges näst största med sin omkrets på 9,7 meter. Eken är cirka 800 år och ett hem för grävlingar, så håll ögonen öppna.

Örarevet

Naturreservatet Örarevet med sin unika variation i växtligheten och ett rikt fågelliv.
 
Vegetationen är unik med vildvuxna enar och tallar samt gamla ekar som lär vara 600 år. Följ rullstensåsen söderut och du kan få se sälar, strandskator och andra fåglar. Här finns gamla fiskestugor, fornlämningar och försvarsskansar sedan 1600-talet.
 
Längst söderut finns Stufvenäsören och härifrån kan du vid goda väderförhållanden se Garpens fyr i horisonten. Det finns gott om fika- och grillplatser, så köp gärna med er en fikakorg på vandringen från restaurangen. Det finns också flera stenlabyrinter längs vägen som barnen tycker det är roligt att springa i. Att gå från Stufvenäs hela vägen ut till Stufvenäsören är ca 3 km enkel väg.

Naturslingan

Naturslingan är 1,6 km och har en klurig tipspromenad ni kan lösa på vägen. Ibland sitter det fysövningar på stolparna för den hurtige.

Yoga eller naturfys

Vill ni varva ner eller varva upp? Ute eller inne? Yoga, naturfys eller skogsbad. Välkommen att träna med oss.

Hitta till oss

N 56.465851, V 16.132282