Semesterupplevelser att minnas

Sommar på nära håll

Låt nyckelorden glädje och njutning vara ledstjärna för din sommar i år. Hos oss finns det sommaräventyr för alla – en del är smakrika, andra är avkopplande och många är till och med gratis. Du behöver inte åka långt för att skapa minnen och uppleva naturen på nära håll.

Du får 200 kr i välkomstrabatt för din nästa bokning när du går med i Friends of Stufvenäs!

Semesterupplevelser att minnas

Sommar på nära håll

Låt nyckelorden glädje och njutning vara ledstjärna för din sommar i år. Hos oss finns det sommaräventyr för alla – en del är smakrika, andra är avkopplande och många är till och med gratis. Du behöver inte åka långt för att skapa minnen och uppleva naturen på nära håll.

Du får 200 kr i välkomstrabatt för din nästa bokning när du går med i Friends of Stufvenäs!

Sommarpaket för alla smaker

Upplev hemester med dig i fokus. För oss är det viktigt att stanna upp och inte bli hemmablind. Att andas och ta in nya spännande upplevelser – de finns oftast närmare än du tror.

Sommar & Sol

En vistelse med en övernattning.

Stufvenäs Hemester

En vistelse med fyra övernattningar.

Padel & Spa

Padel, spa och middag. Ett perfekt paket för dig som gillar både att vara aktiv och koppla av.

Stay & Play

Spela härlig golf på Möte GK och avsluta dagen med en “After Golf” på vår terrass innan trerätters, logi och frukostbuffe!

Stufvenäs Svemester

En vistelse med sex övernattningar.

Midsommarfirande

Fira sommarens höjdpunkt tillsammans med oss! Förvänta dig smakfull sill, jordgubbstårta, midsommarstång och levande musik.

Hike & Bike

Paketet för dig som gillar ett aktivt liv och trivs bäst när du får vara i naturen.

Sommarupplevelser att längta till

Småländska Stufvenäs har mycket att bjuda på och här behöver du inte åka långt för att bli rik på naturupplevelser. Med fågelkvitter och glädje direkt utanför dörren finns det många aktiviteter att skapa minnen kring – och som är värda att längta efter.

Café brygghuset

Njut av sommaren och jazziga toner i vår trädgård eller inomhus i vårt café. Här finns vårt duktiga köksteams bakverk och läckerheter under vår egen kvalitetsmärkning ”Made by Stufvenäs”.
 
Öppet 25/6-13/8, alla dagar kl 11-17.

Naturfys

Häng med ut i naturen och kickstarta kroppen på morgonen innan dagens aktiviteter drar igång.

Måndag-söndag kl 08.30-09.15 kör vi ett träningspass vid Sjöboden. Cirkelfys som är utomhus med din egen kropp som redskap. Kläder efter väder. Passet leds av våra duktiga spaterapeuter och inga förkunskaper krävs. Medtag vattenflaska. Samling i hotellreceptionen.

Passet är gratis för hotellets gäster och måste förbokas eller avbokas senast kl 18 dagen innan.

Vardagsaktiviteter

Varje dag under hela sommaren, har vi aktiviteter för alla sinnen. Allt från att svettas i skogen till att få en smakupplevelse av ett spännande vin på vinprovning med någon av våra duktiga sommelierer. Eller varför inte ta ett dopp i poolen och sen avsluta kvällen på balkongen i vår cocktaillounge.

Fulviks badplats

Under varma dagar kan det vara skönt med ett dopp i Kalmarsund. Fulviks badplats erbjuder långgrunda och härliga sandstränder, enbart tio minuters promenad från Stufvenäs.

Sälsafari

Utanför Stufvenäs finns både Gransö och Värnanäs sälskyddsområde som sträcker sig över skär och grynnor ett par km ut. Här finns den största populationen av knubbsäl i hela Östersjön.

Naturslingan

Naturslingan är 1,6 km och har en klurig tipspromenad ni kan lösa på vägen. Ibland sitter det fysövningar på stolparna för den hurtige.

Örarevet

Naturreservatet Örarevet har med sin unika variation i växtligheten och rika fågelliv vacker natur värd att uppleva. Längs Örarevet finns det gott om fika- och grillplatser, så köp gärna med er en fikakorg på vandringen från restaurangen.

Stufvenäseken

Ta en promenad och upplev den magnifika Stufvenäseken som är cirka 800 år. Enligt Länsstyrelsen är eken Smålands näst största med sin omkrets på 9,7 meter. 

Stigen till eken slingrar sig genom den vackra ädellövsskogen och passerar flera olika trädslag på vägen. Det finns sittbänkar längs stigen för att kunna slå sig ner och njuta av naturen en stund.

Gå med i Friends of Stufvenäs

Vi hoppas att du som medlem ska känna att vi uppskattar din lojalitet. Som vän till oss vill vi erbjuda dig det där lilla extra som tar upplevelsen till en ny nivå. Därför får du unika förmåner, förtur på kampanjer, fantastiskt service och kanske en överraskning då och då.

Hitta till oss

N 56.465851, V 16.132282