Solskenshistorier att minnas hela året

Sommar för alla sinnen

Dina sinnen är alltid igång. Dygnet runt, året runt. Allt du tar in blir din verklighet, och dina upplevelser blir dina historier. Vill vi ge dig en sommarupplevelse som inte bara blir ett brus i bakgrunden, utan något som sätter sig i magen och minnet.

Du får 200 kr i välkomstrabatt för din nästa bokning när du går med i Friends of Stufvenäs!

Sommarpaket för alla sinnen

Låt dina sinnen få uppleva allt en sommar har att erbjuda; doften av lunch på pinfärska, lokala råvaror lagat av de bästa kockarna på kusten. Känslan av värme och avkoppling i vår toppmoderna spa-avdelning. Smakerna av spännande drycker från världens alla hörn.

Upplev hemester

Sommarpaket

En vistelse med en övernattning.

Stufvenäs Hemester

En vistelse med fyra övernattningar.

Stufvenäs Svemester

En vistelse med sex övernattningar.

Midsommarfirande

Fira sommarens höjdpunkt tillsammans med oss! Förvänta dig smakfull sill, jordgubbstårta, midsommarstång och levande musik.

Stufvenäs Padelpaket

Padel, spa och middag. Ett perfekt paket för dig som gillar både att vara aktiv och koppla av.

Stay’n’Play Golfpaket

Spela härlig golf på Möte GK och avsluta dagen med en “After Golf” på vår terrass innan trerätters, logi och frukostbuffe!

Upplevelser i naturen

The edible country

Upplev en annorlunda måltidsupplevelse direkt i naturen med småländska råvaror i fokus. Laga middagen på egen hand eller få en unik smakupplevelse med en av våra duktiga kockar.

Outdoorpaket

Upplev fågelkvitter skogens lugn på härliga stigar att vandra eller cykla på. Vill du testa på att cykla mountainbike så har vi ett gott samarbete med Södermöre MTB som har fina slingor i området.
 
Till paketet ingår även trerätters, logi och frukostbuffé!

Sommarupplevelser för alla sinnen

Småländska Stufvenäs har mycket att bjuda på och här behöver du inte åka långt för att bli rik på naturupplevelser. Med fågelkvitter och harmoni direkt utanför dörren – finns det aktiviteter för alla sinnen och väder, värda att längta till.

Café brygghuset

Njut av sommaren och jazziga toner i vår trädgård eller inomhus i vårt café. Här finns vårt duktiga köksteams bakverk och läckerheter under vår egen kvalitetsmärkning ”Made by Stufvenäs”.
 
Öppet 26/6-14/8, alla dagar kl 11-17.

Naturfys

Häng med ut i naturen och kickstarta kroppen på morgonen innan dagens aktiviteter drar igång.

Måndag-söndag kl 08.15-09.00 kör vi ett träningspass som är 45 minuter och en blandning av naturfys, cirkelträning och styrka. Passet är utomhus med naturen och din egen kropp som redskap. Kläder efter väder. Passet leds av våra duktiga spaterapeuter och inga förkunskaper krävs.

Passet är gratis för hotellets gäster och måste förbokas senast kl 18 dagen innan.

Vardagsaktiviteter

Varje dag under hela sommaren, har vi aktiviteter för alla sinnen. Allt från att svettas i skogen till att få en smakupplevelse av ett spännande vin på vinprovning med någon av våra duktiga sommelierer. Eller varför inte ta ett dopp i poolen och sen avsluta kvällen på balkongen i vår cocktaillounge.

Fulviks badplats

Under varma dagar kan det vara skönt med ett dopp i Kalmarsund. Fulviks badplats erbjuder långgrunda och härliga sandstränder, enbart tio minuters promenad från Stufvenäs.

Sälsafari

Utanför Stufvenäs finns både Gransö och Värnanäs sälskyddsområde som sträcker sig över skär och grynnor ett par km ut. Här finns den största populationen av knubbsäl i hela Östersjön.

Naturslingan

Naturslingan är 1,6 km och har en klurig tipspromenad ni kan lösa på vägen. Ibland sitter det fysövningar på stolparna för den hurtige.

Örarevet

Naturreservatet Örarevet har med sin unika variation i växtligheten och rika fågelliv vacker natur värd att uppleva. Längs Örarevet finns det gott om fika- och grillplatser, så köp gärna med er en fikakorg på vandringen från restaurangen.

Stufvenäseken

Ta en promenad och upplev den magnifika Stufvenäseken som är cirka 800 år. Enligt Länsstyrelsen är eken Smålands näst största med sin omkrets på 9,7 meter. 

Stigen till eken slingrar sig genom den vackra ädellövsskogen och passerar flera olika trädslag på vägen. Det finns sittbänkar längs stigen för att kunna slå sig ner och njuta av naturen en stund.

Ljudet av en sommarupplevelse

Fåglar som kvittrar, grus som knastrar under skorna. Nog för att du hör vad som sägs, men hur ofta stannar du upp och lyssnar, på riktigt? Ta ett djupt andetag och lyssna in sommaren, och andas ut harmonin.

Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela videoklipp

Får vi ge dig försmak på sommaren?

Genom att lämna dina uppgifter så väntar en överraskning för smaksinnet, direkt hem i brevlådan. Helt kostnadsfritt och helt svår att stå emot.

Din solskenshistoria väntar på att skrivas vid Kalmarsund

Upplev en sommar för alla sinnen på
Stufvenäs Gästgifveri

Spa 41
Mat 9
Stufvenas Gastgifveri Midsommar 4
Stufvenas Naturslingan 23
The Drinkable Country 10

Hitta till oss

N 56.465851, V 16.132282

Föreställ dig en historia vi kan skriva tillsammans

Ljudet av gruset under däcken och fågelkvittret när du kliver ur bilen

Pirret i magen när de automatiska dörrarna välkomnar dig in.

Doften av lunch på pinfärska, lokala råvaror lagat av de bästa kockarna på kusten.

Känslan av värme och avkoppling i vår toppmoderna spa-avdelning.

Smakerna av spännande drycker från världens alla hörn.

Synen av ett anrikt och samtidigt levande gästgifveri.

Uppfattningen av att tiden står still, på bästa möjliga sätt.

Känslan av att komma hem, även när du inte är hemma, tillsammans med familjen eller din käresta.